Reinsdyrtartar med syltet gresskar og viltgele

Med ytrefilet
(4 porsjoner)

Overrask gjestene med hjemmelaget tartar av Rein Ytrefilet og velkomponert tilbehør.

ingredienser

  • 400 g finhakket Rein Ytrefilet
  • 2 stk sjalottløk, finhakket
  • 2 ss finhakkede urter som timian eller persille
  • ½ ts salt
  • ½ ts pepper

Tilbehør

  • 1 glass syltede gresskar
  • 1 lite glass viltgele, feks. tranebær og rognebærgele.
  • Noen lett forvellede sopp, feks. kantarell
  • Lett forvellet grønnkål
  • Noen friske syreblader
  • 1 liten persillerot skåret i tynne skiver og fritert
  • 4 biter grovt flatbrød

Syltede gresskar

  • 1 kg gresskar
  • 4 dl eplecidereddik (eller vanlig 7% eddik)
  • 750 g sukker
  • 40 g revet frisk ingefær

Tilberedning

Syltet gresskar er det mulig å kjøpe ferdig i butikk men det ligger ved en oppskrift for de som har lyst til å prøve seg på å lage det.
Vi har brukt en viltgele laget på tranebær og rognebær men en ren rognebærgele vil også smake helt utmerket til denne retten.

Vask gresskaret, del det i to og skrap ut frøene. Del så opp gresskaret i 1 x 1 cm store terninger.

Kok opp eddik, sukker og ingefær. Tilsett gresskarterningene. Kok til terningene er blanke og møre. Ha terningene over i rene, varme og tørre glass.
Kok laken videre ca. 15 minutter til den blir tyktflytende. Hell laken over gresskarterningene.
Skru lokk på glassene. La glassene stå i romtemperatur over natten. Oppbevar glassene mørkt og kjølig

Bland og form fire like store boller av reinsdyrtartaren. Anrett tartaren på grovt flatbrød og pynt med tilbehøret.