Reinsdyrsuppe

Med grytekjøtt eller finnbiff av rein
(4 porsjoner)

Lag en skikkelig smakfull suppe med sesongens grønnsaker.

For en kjappere hverdagsvariant kan man bytte ut grytekjøttet med Rein Finnbiff og benytte ferdig kraft.

Ingredienser

  • 2,5 kg Grytekjøtt m/bein
  • 3 stk gulrot i skiver
  • 1 stk persillerot, ternet
  • 200 g kålrot, ternet
  • 100 g sellerirot, ternet
  • 200 g rosenkål
  • 1 stor purre i skiver
  • 1 stor løk, hakket
  • 15 – 20 sopp (champignon, kantarell eller aroma)
  • ½ pk grønnkål

Tilberedning

Brun reinsdyrskankene i nøytral olje i en varm panne. Legg kjøttet i en kjele og fyll på med kaldt vann til det dekker kjøttet.

Kok opp og skum av underveis. Skru ned varmen og la kjøttet småkoke i ca 2 timer. Når kjøttet begynner å løsne fra beina er det klart. Ta ut kjøttet av kraften. Sil kraften og del kjøttet i passe biter.

Ha grønnsakene og kjøttet i kraften og kok videre i 10 -15 min. Smak til med salt & pepper. Ha i sopp og grønnkål og la dette få et kjapt oppkok like før servering.

Server med ferske brødskiver eller flatbrød.

På et blunk
Fres Rein Finnbiff  sammen med løk i en nøytral olje.

Tilsett 1 liter viltkraft / viltbuljong og la dette koke 5 til 10 minutter.

Tilsett så grønnsakene som beskrevet over.