Reinsdyrsalat

Med ytrefilet eller indrefilet av rein
(4 porsjoner)

Har du god tid i helgen kan du lage en frisk, smakfull salat med  et mangfold av grønt, frukt og bær.

På travle hverdager kan du jo bruke ferdigkuttet salat og mikse deg en enkel vinaigrette av balsamico, olivenolje, sennep og krydder slik at ventetiden ikke blir for lang.

salat ingredienser

  • 400 g ytrefilet eller indrefilet av reinsdyr
  • 1 stk salathode, som crispy, romano eller hjertesalat
  • 1 pk småbladet salat
  • 2 – 3 rødbeter, delt i båter
  • 1 – 2 chioggiabeter, skåret i løvtynne skiver
  • 8 – 10 små plommer, delt i to uten sten
  • 200 g bringebær, bjørnebær og rips
  • 200 g chevre
  • salt og pepper

 

bringebærvinagrette

  • 1 dl bringebær
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 1 ss sukker
  • salt & pepper etter smak

Tilberedning

Legg salaten i iskaldt vann så den blir sprø før servering. Kok rødbetene i rikelig med vann til de blir møre, ca 15 minutter.

La reinsdyrkjøttet ligge en stund i romtemperatur før steking. Kjøttet krydres med salt og pepper. Stek fileten hel i panne på sterk varme i nøytral olje. Skru ned varmen og la den så få noen minutter i pannen på middels varme, avhengig av tykkelsen på fileten. Legg så kjøttet på en fjøl og la det hvile i 10 minutter før servering.

Kjør ingrediensene til vinaigretten sammen med en stavmikser

Skjær reinsdyrfileten i 1 cm tykke skiver. Monter salaten og drypp over bringebærvinaigrette.

Server gjerne med flatbrød og godt smør.

På et blunk

Stek og kutt kjøttet som angitt over. 
Miks en enkel vinaigrette av balsamico, olivenolje, en ½ ts dijonsennep og krydder.

Fordel kjøttet på en valgfri ferdigkuttet salat og drypp vinaigretten over.