Reinsdyr Pizza

Med ytrefilet eller finnbiff av rein
( 4 porsjoner )

Har du god tid i helgen kan du lage pizzabunner som anbefalt i oppskriftene under.

På vanlige hverdager vil nok mange av oss kjøpe en ferdig pizzabunn slik at ventetiden ikke blir for lang.

PIZZABUNN
(4 mindre pizza eller 1 stor langpanne)

  • 5,5 dl pizzamel eller siktet hvetemel
  • 2,5 - 3 dl vann (25-30 grader)
  • 15 gram fersk gjær, eller 1/2 pk tørrgjær
  • 1/2 ts havsalt
  • 2 ss olivenolje

HVITPIZZASAUS

  • 1/2 beger creme fraiche
  • 2 beger snøfrisk
  • 1 hvitløksfedd, finhakket litt salt og pepper
  • 1 dl hakkede friske krydderurter som basilikum, persille eller oregano

TOPPING

  • 200 g ytrefilet av reinsdyr i tynne skiver.
    Bruk gjerne Rein Finnbiff eller Rein pizzatopping
    NB! Det er lettest å skjære kjøttet når det er
    halv frossent.
  • Ca 150 g revet mozzarella
  • Rødløk, skivet
  • Friske urter, her har vi valgt timian
  • Kvernet sort pepper

TILBEREDNING
Pizzabunn
Kjør blandingen i kjøkkenmaskin med eltekroker på lav til middels hastighet i ca 15 minutter. Du skal ha en glatt og elastisk deig så spe med litt ekstra vann om deigen virker for tørr. Dekk bakebollen med plast og la deigen heve til ca dobbel størrelse. Dette tar en times tid.

Forvarm ovnen til max temperatur. La et stekebrett stå i ovnen under oppvarming, slik at det blir knallvarmt.

Bland alle pizzasaus ingrediensene i en bolle.

Bak ut pizzabunnene. Finn frem et stekebrett og dekk med bakepapir.
Topp pizzaene med den hvite pizzasausen, mozzarellaost og rødløk.
Trekk så pizzaen, med bakepapiret, over på det varme brettet du har i ovnen.

Stek pizzaen til den er gjennomstekt og har fått litt farge på kantene. På 300 grader tar det ca 7 minutter. Går ovnen din bare opp til 250 grader må du trolig steke den litt lengre. Ovner steker ulikt, så du må uansett følge med mot slutten.

Topp med reinsdyrkjøtt, friske urter, tyttebær og nykvernet pepper ved servering.

På et blunk

Fordel sausen og osten på ferdiglagde bunner og stek som angitt på pakning.

Topp med reinsdyrkjøtt, friske urter, tyttebær og nykvernet pepper ved servering.